Elioni tehnoloogiadirektori Kalev Reiljani sõnul on valguskaabel nii täna kui ka 25 aasta pärast kõige võimsam tehnoloogia andmete edastamiseks. „Valguskaabel võimaldab vahendada ülikiiresti tohutult suuri andmehulki. Praktikas tähendab see seda, et ka keerulised ja mahukad veebilehed avanevad murdsekundi jooksul, pole mingi probleem vaadata otse internetist kõrgkvaliteedilisi HD-videoid ja tarbida kõikvõimalikku multimeediat interneti vahendusel,“ selgitas Kalev Reiljan.

„Oluline on ka see, et valguskaabel on kordades töökindlam kui tema eelkäijad, mis tähendab kodudele ja äridele oluliselt vähem teenuse häireid, muutes elu jällegi veidi lihtsamaks ja mugavamaks. Samuti on valguskaabel energiasäästlikum tehnoloogia,“ lisas Reiljan.

Käesoleva aasta esimese kuue kuu jooksul investeeris Elion üle 3 miljoni euro, et laiendada valguskaabli võrku Keilas, Kundas, Kuressaares, Narvas, Põltsamaal, Põlvas, Pärnus, Sillamäel, Tallinnas, Tartus ja Võrus. Kõige mahukamad investeeringud suunati Tallinna, Narva ja Kuressaare kortermajadesse. Esimese poolaasta jooksul tehtud võrgulaiendused annavad täiendavalt 27 300 majapidamisele ja 121 ärimaja üürnikule võimaluse kasutada kõige kiiremat ja kvaliteetsemat interneti- ja televisiooniühendust. Võimaldamaks uue põlvkonna ühendust, on Elion I poolaasta lõpuks välja ehitanud valguskaablivõrgu 167 000 kodule ja ligi 6000 ettevõttele. Uue põlvkonna võrguühendust kasutavad täna reaalselt juba üle 37 000 kodu ning ligi 4000 ettevõtet.

Aasta lõpuks on eesmärk viia valguskaablivõrk 197 000 koduni ning 450 ärimajani, kust tegutseb mitmeid ettevõtteid. Seega saaks kaasaegse võrgu teenuseid tarbida 46% kõigist internetiühendusega majapidamistest ja 75% ärimajade klientidest.

Elion alustas valguskaablivõrgu rajamist 2006. aastal, alates 2009. aastast hakati valguskaablit viima otse korterisse. Korterisse toodud valguskaabel võimaldab kasutada kuni 10 Gbit/s internetikiirust, mis on ligi 1000 korda kiirem eelmise põlvkonna vaskkaablivõrgust.

Elioni grupi käesoleva aasta esimese kuue kuu käive oli 104,4 miljonit eurot, EBITDA (kulumieelne kasum) 31 miljonit eurot. Elion investeeris võrgu- ja tootearendusse 14,81 miljonit eurot. Ettevõttes töötas poolaasta lõpu seisuga 1575 inimest.

I poolaasta lõpu seisuga on Elion grupil 193 500 internetiühendust, mis moodustab 54% kogu Eesti lairiba püsiühenduste turust; Eestis ainulaadsel IPTV platvormil (ingl.k Internet Protocol Television) põhinevat nutiTV-d kasutab ligi 130 000 pere üle Eesti, mis on üle 38% kogu kaabel-TV turust; ettevõtte turuosa kõnesideturul on 77% (kõneminutite arvestuses), Elionil on poolaasta lõpu seisuga 363 500 kõneside ühendust.