Maksimumhinnangu (100%) saanud ettevõtete vastuseks saadetud meilid olid teemakohaselt pealkirjastatud, keelekasutus ja grammatika olid eeskujulikud, välditi familiaarsust ning kirjastiil jättis abivalmi ja sõbraliku mulje. Esitatud küsimusele saadi konkreetne ja selge vastus. Ka kontakti lõpetamine oli nõuetekohane.

Veidi madalama tulemuse (95%) said SEB Eesti Ühispank AS ja Würth AS, kes said madalama hinnangu seetõttu, et vastusaadetud meilis ei kasutatud viisakusväljendeid.

Madala (50-70%) hinnangu saanud ettevõtete puhul olid paljude ettevõtete vastused ebaselged. Mitmetes ettevõtetes oli väga problemaatiline aspekt kontakti lõpetamine, näiteks puudusid hüvastijätt ja üldistele standardinõuetele vastav meiliallkiri. Mitmel juhul ei kasutatud meilides viisakusväljendeid, saadud vastus oli tõrges ning esines ka keelelisi vigu.

Teenindusprotsessi koondtulemus oli kõigi ettevõtete peale 53%. Meilie jättis vastamata 31 ettevõtet.

Meiliuuringusse olid kaasatud Äripäeva TOP100 2005. aasta ettevõtted, kellele saadeti kodulehelt võetud kontaktmeilile ühe ja sama sisuga kiri, milles paluti vastata paarile küsimusele.

Uuringuga hinnati, kas vastusmeil saabus 24 tunni jooksul ning kas see sisaldas aspekte nagu meilitervitus, korrektne pöördumine, lahenduse saamine ja kirja lõpetamine koos korrektse meiliaallkirjaga.