?Mobiilsideteenuste arengu seisukohalt on kõige tähtsam andmeside kiiruste kasv, mida HSDPA ehk 3,5G tehnoloogia senistega võrreldes oluliselt tõstab,? ütles Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen. ?Elisa viib esimese mobiilsideoperaatorina Eestis 3,5G leviala ka suvepealinna Pärnusse. Eeldame, et aasta lõpuks on Eestis juba üle 3000 3,5G teenuste kasutaja.?

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul saab uues 3,5G võrgus kasutada kõiki seniseid Elisa GSM-võrgu teenuseid. ?Uus tehnoloogia võimaldab kasutada esmase teenusena videokõneteenuseid, mida Elisa pakub suveperioodil tavakõne hinnaga. Sülearvuti kasutajale pakub uus tehnoloogia Vodafone Connect-i ehk mobiilset andmesidekaarti, mille kiirused ületavad 1 Mbit sekundis ,? selgitas Andrus Hiiepuu. ? Elisa plaanib järgnevate sammudena hakata pakkuma ka videoteenuseid Elisa WAP-portaalis ja mobiil-TVd."

Elisa HSDPA ehk 3,5G võrk põhineb Nokia tehnoloogial, mis on maailmas kõige uuem andmeside tehnoloogia. Avamise hetkel on Elisa 3,5G võrgu leviala Tallinna kesklinnas, ulatudes Pärnu maanteel kuni Järveni ning ka Pirita randa ja jahisadamasse. Pärnus katab 3,5 G leviala jõe ja ranna vahelisele ala kuni Mai elamurajoonini ning teisalt ulatudes Pärnu jahisadamasse.

Elisa emafirma Elisa Oyj avas oma 3,5G võrgu Soomes käesoleval aasta 6. aprillil. Elisa pakub võrgu avamise hetkel 3G ja 3,5G roamingut üheksas riigis: Soomes, Rootsis, Taanis, Saksamaal, Ungaris, Slovakkias, Israelis, Singapuris ja Hongkongis.