„Üks võitjaist, ettevõte Dial Media, on juba esitanud kirjaliku kavatsuse tehnilise järelevalve ametile, et ei kavatse riigilõivu maksta. Üks võitja kukub seega ära ja kolmandaks võitjaks on Tele2,” sõnas Seppänen.

Ta lisas, et täiskasvanud inimestel ei ole kombeks pooleliolevaid asju kommenteerida ning selgus saabub siis, kui kõik võitjad on riigilõivud tasunud ja sagedusload kätte saanud. Siis võib vaadata, kes tegelikult hanke võitjaiks jäid ja millised kohustused neil on.

Tele2 teatas täna, et kaalub 4G sageduslubade konkursi vaidlustamist, kuna kaks hanke võitnud firmat on tehnilise järelevalve ameti (TJA) hinnangul esitanud ebarealistlikke pakkumusi.

Eile avalikustas TJA mobiilside neljanda põlvkonna (4G) 2500- 2690 MHz sagedusala lubade andmiseks korraldatud avaliku konkursi võitjad. Mobiilsidefirmade jaoks kõige perspektiivikamas „FDD 2x20 MHz“ kategoorias tunnistati kaheksa pakkuja seas parimaks Elisa Soome emaettevõttega seotud firmad Saunalahti Group ja Dial Media ning AS EMT.

Konkursi kõige olulisemaks kriteeriumiks oli osalejate poolt lubatav finantseeringute maht ehk järgmisel kuuel aastal rajatav 4G tugijaamade hulk. Kui kolmandaks jäänud EMT lubas rajada kuue aastaga 1950 tugijaama ja neljandaks jäänud Tele2 Eesti 1100 tugijaama, siis esimesed kaks kohta hõivanud Saunalahti ja Dial Media on lubanud rajada vastavalt 6001 ja 6000 tugijaama. Tele2 teatel tuleb viimaseid pakkumisi pidada selgelt teostamatuteks.