Eelmisel aastal püstitas Elisa 143 uut tugijaama üle Eesti.

„Tänaseks on Elisa parima levialaga Ida-Virumaal katnud nii Eesti suuruselt kolmanda linna Narva kui ka sadamalinna Sillamäe. Nüüd lisandus sellesse ritta kiirelt kasvav Jõhvi linn – sellega on piirkonna kvaliteetseim sideteenus kättesaadav kahele kolmandikule Ida-Virumaa elanikule, “ lausus Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen.

Seppäneni sõnul näitas Põhjamaade juhtiva konsultatsioonifirma Pöyry hiljutine mõõtmistulemus, et Elisa võrk ületab Jõhvi linnas konkurente nii signaali tugevuse kui ka kvaliteedi osas. „Elisa võrk on Jõhvis ligi kaks korda tihedam kui teistel teenustepakkujatel. Oleme Jõhvis investeerinud uutesse tugijaamadesse ja vanade tugijaamade ümberehitusse kokku 3 miljonit krooni.“

Viimase aasta jooksul on Elisa kõige kvaliteetsema levialaga katnud üheksa Eesti linna – Jõhvi, Sillamäe ja Narva Kirde-Eestis ning Lõuna- ja Kesk-Eesti linnad Tartu, Võru, Valga, Viljandi, Otepää ning Pärnu ning andnud käiku kokku 143 uut tugijaama

 „Linnade ja valdade kaupa Eesti erinevaid piirkondi tiheda tugijaamade-võrguga kattes saavutame katkematu leviala, mis tagab klientidele piisavad kõne- ja andmesidemahud, “ selgitas Sami Seppänen.

Kõik uued Elisa tugijaamad võimaldavad kuni veerandmegase allalaadimiskiirusega M-Interneti teenuse kasutamist. Mullu detsembris tõstis Elisa esimesena Eestis 3,5G võrgus mobiilse andmeside allalaadimiskiiruse 7,2 megabitini sekundis ning üleslaadimiskiiruse 1,4 megabitini sekundis.