Tänu 3.5G võrgu tugijaamadele saavad Elisa ülikiiret mobiilset internetti kasutama hakata Tallinna naabervaldade elanikud.
Seoses mobiilivõrgu arendustöödega võib mõnes piirkonnas esineda septembri kuu jooksul lühiajalisi mobiililevi katkestusi.
„Tahame võimalikult paljudele klientidele pakkuda parimat levikvaliteeti. Juba praegu on Elisa 3.5G võrguga katnud Tallinna ja Tartu,“ ütles Elisa baas- ja raadiovõrkude valdkonna juht Andrus Kaarelson.
Lisaks on Elisa viimase kahe aasta jooksul kvaliteetseima GSM levialaga katnud kümme linna - viimati Tallinna, Jõhvi, Sillamäe ja Narva, varasemalt Lõuna- ja Kesk-Eesti linnad Tartu, Võru, Valga, Viljandi, Otepää ja Pärnu.
Sügise jooksul katab Elisa kolmanda põlvkonna 3.5G mobiilivõrguga Viimsi poolsaare, Maardu, Muuga, Kallavere, Loo, Lagedi, Jüri, Assaku, Peetri, Luige, Sausti, Kiili, Männiku, Saku, Kasemetsa, Saue, Laagri, Tänassilma, Keila, Hüüru, Harku, Harkujärve, Tabasalu, Tiskre küla ning Järvekalda.
Kaarelson märkis, et arendustööde käigus võib esineda lühiajalisi mobiililevi katkestusi, kuid ümberehituste järel paraneb levikvaliteet Elisa klientide jaoks tunduvalt.
„Tallinna lähiümbruse elanikel tekib võimalus kasutada kiire mobiilse interneti- ja videokõne teenuseid,“ ütles valdkonna juht.
Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on Elisa erinevalt teistest operaatoritest keskendunud linnades ja nende lähiümbruses tiheda tugijaamade võrgu rajamisele, kuna see võimaldab tagada hea levi nii väljas kui ka siseruumides.
„Tänu sellele saab Elisa neis piirkondades pakkuda oma klientidele parimate kvaliteedinäitajatega kõne- ja M-interneti teenuseid ning ka katkematut leviala,“ lisas Hiiepuu.
Elisa on Eesti soodsaim täissideoperaator, mis pakub kõne- ja internetilahendusi nii mobiilside- kui ka püsivõrgu kaudu.
Elisa mobiilsidevõrgu levialas elab 99% Eesti elanikkonnast.
Elisa ja globaalne mobiilsideoperaator Vodafone on sõlminud laiaulatusliku koostöölepingu, mille kohaselt Elisa ja Vodafone pakuvad ühisteenuseid 40 erinevas riigis.
Elisa pakub püsivõrgu- ja internetilahendusi Talllinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas. Ettevõtte 2007. aasta käive oli 1,88 miljardit krooni ning tegevuskasum 591 miljonit krooni.