„Poolaastatulemused on igati rõõmustavad, arvestades meie hoogsalt kasvanud kliendibaasi. Saime kuue kuuga piltlikult öeldes juurde neli Põlva linnatäit rahvast, mida pole sugugi vähe“ lausus Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen.

Tehnilise Järelevalve Ameti numbriliikuvuse statistika kohaselt liikus teiste operaatorite võrkudest Elisa võrku esimesel poolaastal 11 491 klienti. Ameti andmetel on neto numbriliikuvus EMT võrgus püsinud kogu poolaasta vältel negatiivsena. Tele2 kaotas selle aasta esimese kuue kuuga numbriliikuvuse teel kokku 57 ja EMT 11 422 klienti.

Elisa 2011. aasta II kvartali käive kasvas aastaga 10,8%, ulatudes 25,5 miljoni euroni. Mullu oli vastav näitaja 23 miljonit eurot.

Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu lausus, et Elisa on samm-sammult liikudes katnud praeguseks neli viiendikku Eesti territooriumist kvaliteetset mobiilset internetti võimaldava 3,5G võrguga, mille suur tugijaamade arv võimaldab pakkuda konkurentidest kiiremat andmesidekiirust. Viimast kinnitas ka hiljutine Tehnilise Järelevalve Ameti teostatud sõltumatu mõõtmine, mis näitab keskmiseks summaarseks allalaadimiskiiruseks Elisa võrgus 2974 kbit/s, EMT-l 2611 kbit/s ja Tele2-l 2092 kbit/s.

„Praegu on veel kõigil operaatoritel vaja pingutada, et katta kogu Eesti mobiilse internetiga. Samas näitab Elisa positsioon sellel turul – seda nii M-Interneti kiirusnäitajatest kui ka kasvanud kliendiarvust lähtudes, et oleme seni panustanud õigetele valikutele ettevõtte arengus,“ märkis Andrus Hiiepuu. „Viimastel kuudel katsime täielikult korraliku 3,5G levialaga Läänemaa, Hiiumaa ja Saaremaa ning kohe ootab oma järge Valgamaa. Neistki piirkondadest ootame juurde uusi kliente.“

Selle aasta juunikuus läbi viidud TNS Emor turuuuringute järgi on Elisa veelgi kasvatanud oma liidripositsiooni mobiilse interneti turul. Elisa turuosa on 34%, EMT 28%, Tele2 19% ja DIIL-il 2%. KÕU turuosa on kahanenud 4%-ni. Elisa mobiilne internet jõuab täna juba 81%-ni Eesti elanikkonnast.

Tänaseks on Elisa 3,5G levialaga katnud tervenisti kõik 47 Eesti linna ja üheksa maakonda: Saare-, Hiiu-, Harju-, Tartu-, Viljandi-, Järva-, Pärnu-, Lääne- ja Raplamaa. Lisaks on osaliselt kaetud Valga-, Põlva-, Võru-, Jõgeva- ning Ida- ja Lääne-Virumaa. Asumeid on Elisa 3,5G leviga katnud üle 2800.