Majandusministeeriumi tööstusomandi apellatsioonikomisjon lükkas tagasi Elioni protesti, millega vaidlustati Elisa kaubamärgi Eestis registreerimine.

Elion vaidlustas mullu, mõni kuu pärast Radiolinja ja Unineti ühendamist, Elisa kaubamärgi, pidades seda enda omaga äravahetamiseni sarnaseks.

Elion viitas uuringule, mille kohaselt 56 protsenti küsitletuid pidas Elioni ja Elisa kaubamärke sarnasteks või pigem sarnasteks nii kirjapildi, alguse kui ka kõla osas. Elisa püüdis tõendada vastupidist, kuna Soomes pole patendiamet kahte kaubamärki liiga sarnaseks pidanud.

Vaidlusele, mis lõppes sel nädalal Elioni kahjuks tehtud otsusega, kulutasid mõlemad pooled märkimisväärselt aega ja raha.

“Mõttetu tegevus,” ütles Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen pärast komisjonis Elioni vaidlustuse kohta langetatud otsust.

Elioni meediasuhete juht Ain Parmas aga ütles: firma jääb endiselt seisukohale, et kaubamärgid on sarnased ja eksitavad tarbijat. Et need Soomes koos saavad eksisteerida, ei puutu tema sõnul asjasse, sest Elion Soomes teenuseid ei paku.

Elion langetab kolme kuu jooksul otsuse, kuidas talitada selles küsimuses edasi.