Ennegi Chaplini omanike hulka kuulunud Lepp omandas esmaspäeva hommikul veel kahe senise aktsionäri, ASi Strand Projekt ja Mati Sooaru aktsiad ja kinnitas keskpäeval, et on nüüd kahe kolmandiku Chaplini aktsiate omanik. See tagab talle seaduse järgi otsustusvabaduse, kirjutab Pärnu Postimees.

Eelmisel nädalal ostis Lepp aktsiad Vello Järvesalult, Ilmar Tõnissonilt, Marvi Volmerilt ja Ain Künnapaselt. Veel on Chaplini aktsiaid New Yorgis elaval kunstnikul Kalev Mark Kostabil, Soome kohvifirma Paulig omanikul Bertel Pauligil ja Pärnu visuaalse antropoloogia ühingul. Mark Soosaart eraisikuna aktsionäride hulgas pole.

Veel enne aktsiatehinguid esitas Chaplini nõukogu, kellele oli Lepa idee meele järele, Pärnu linnavalitsusele avalduse, kus palus Esplanaadi 10 müüa Chaplinile otsustuskorras. See tähendaks enampakkumise ärajätmist ja linnal jääks nii mõnigi miljon saamata. Vastava otsuse saab teha vaid volikogu.

Chaplini juht Mark Soosaar ei taha sellisest mõttest kuuldagi.Esmaspäeval Võrus viibinud Soosaar ütles, et Lepp on aktsiad omandanud seadust rikkudes.

Soosaar ei pea õigeks, et sisuliselt ostaks Chaplini siis ühele mehele kuuluv aktsiaselts. “Lepa tõmblemine näitab, et see on ikka väga mõnus tükk. Paljud on mulle helistanud ja pakkunud igasuguseid asju,” rääkis ta. “Mina end selle seltskonnaga siduda ei taha.”