Kontserni käive kasvas majandusaasta aruande järgi mullu 42 protsenti 135 miljoni euroni. Koduturgudel Eestis, Lätis, Leedus, Venemaal ja Poolas kasvas käive 48,08 protsenti ja eksporditurgudel 8,83 protsenti, kirjutas BNS.

Majandusaastal mõjutas kontserni tulemusi valmismetalltoodete suur hinnakõikumine nii maailmas kui ka Euroopas, mis oli tingitud toorme ja poolfabrikaatide hindade kõrgest volatiilsusest. Sisseostuhindadele avaldas mõju suur euro ja USA dollari valuutakursi kõikumised. Ettevõte märgib, et vastavad valuutakursi riskid said maandatud, kasutades erinevaid finantsinstrumente.

Eelmisel aastal soetas Elme Metall kuus pankrotis OÜ Levadia Metall kinnistut, sealhulgas ettevõtte kunagise peamise tegevuskoha Vana-Narva maanteel Maardus ning kinnistud Pärnus ja Tartus.

Kontsern reinvesteerib kogu teenitud kasumi tegevuse laiendamisse ega ole planeerinud lähematel aastatel dividendide maksmist emaettevõttest ega ka tütarettevõtetest.

Sel aastal plaanib ettevõte soetatud kinnisvara arendust müügitulu suurendamiseks siseturul ja ettevõtte edasiseks kasvuks.

Elme Metalli konsolideeritud bilansi kohaselt kasvasid kontserni varad mullu 42,8 miljonilt eurolt 70,6 miljoni euroni. Laenukohustused kasvasid 26 miljonilt eurolt 37,4 miljoni euroni. Kohustused kokku suurenesid 26,7 miljoni euro võrra 61,5 miljoni euroni. Omakapital moodustas aastavahetuse seisuga 9,2 miljonit eurot.

Kontserni tööjõukulud moodustasid 2,7 miljonit eurot ja kontsernis töötas keskmiselt 166 inimest.

Aastavahetuse seisuga moodustas ettevõtte jaotamata kasum 9,2 miljonit eurot.

Elme Metalli kontserni kuulub üheksa ettevõtet viies riigis: Eestis, Lätis, Leedus, Venemaal ja Poolas. Ettevõtete põhitegevusala on musta ja värvilise valtsmetalli ost ja müük ning metalltoodete valmistamine.

Bilnasipäeva seisuga kuuluvad Elme Metall kontserni Läti firma Latsteel SIA koos tütarettevõttega Metalrezerves SIA, Leedu firma Vakaru Metalas UAB koos tütarettevõtetega Litmar MK UAB ja Venemaal asuva Rosstil OOO-ga, Poola firma Elme Metall Poland S.P.z.o.o ning Venemaa firmad Elmeko OOO ja Stilmet OOO.