Kui praegu sülgab automaat välja ka 25-krooniseid rahatähti, siis euro saabudes saab automaadist raha kätte alates 156 kroonist (10 eurot).

"Tõepoolest - kõige väiksemaks sularaha-automaadist väljastatavaks rahatäheks jääb 10 eurot," kinnitas Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.

Viie euro suuruseid rahatähti panga-automaadid väljastama ei hakka, kuna 5-eurone on oma mõõtmetelt teistest euro rahatähtedest väiksem.

"Just erinevad mõõdud saavadki automaadist raha väljastamisel takistuseks, sest 5-eurosed rahatähed kipuvad automaati kinni jääma," selgitas ta.

"See tekitab klientidele probleeme, sest automaati kinni jäänud raha kättesaamiseks tuleb enamasti kutsuda tehnikud."

Sarnaselt Eestile ei väljasta viie euro suuruseid rahatähti ka teiste euroala riikide sularaha-automaadid. Mõned riigid on Siilivaski sõnul 5-eurostega proovinud, kuid sellest hiljem loobunud.

Panga esindaja pani südamale, et seoses sellega peaks panga kliendid üle vaatama oma pangakaardi limiidid, seda eriti laste puhul.

"Kui limiit on täna kuni 150 krooni, siis ei saa peale euro tulekut raha välja võtta, sest limiidiga määratud summa on väiksem kui 10 eurot," sõnas ta.