Mais muutusid kaupade hinnad eelmise aasta maiga võrreldes 10,4 protsenti, sealhulgas toidukaubad 16,2 ja tööstuskaubad 5,9 protsenti. Teenuste hinnad kallinesid aastaga 12,9 protsenti. Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad muutusid aastaga 20,5 ja mittereguleeritavad hinnad 8,7 protsenti.

Suuremateks indeksi mõjutajateks olid toidu hinnatõus, eluasemekulutuste kasv ning mootorikütuse kallinemine. Endiselt andsid enam kui kaks kolmandikku toidu hinnatõusust kallinenud piima-, jahu- ja lihatooted. Eluasemekulutuste suurenemist mõjutas kõige rohkem soojusenergia kallinemine.

Mais võrreldes aprilliga olid tarbekaubad ja teenused keskmiselt 0,6 protsenti kallimad. Tarbijahinnaindeksit mõjutasid enim mootorikütuse kallinemine ja toidu hinnatõus, millest omakorda üle poole andsid kallinenud värske köögivili ning jahu- ja lihatooted.

Tänavu on tarbijahinnaindeksi muutus võrreldes eelmise aasta vastava kuuga püsinud 11 protsendi piires, olles madalaim märtsis (10,9%) ja kõrgeim aprillis (11,4%).