„Prangli külalisi üllatab alati see, et nad justkui rändavad ajas tagasi,” ütles Marika Linholm, kes peab saarel kohvikut ja kämpingut. „Samuti loodus. Kui vaatad siinset loodust, siis ühel pool saart on ilusad mustikametsad, teisel pool on ainult liivaväljad.”

Kuigi koroonapandeemia tõttu on tänavu välisturistide hulk kokku kuivanud, leiavad Eesti inimesed järjest sagedamini tee saarele. Välismaalastest käivad Pranglit aktiivselt soomlased, kes tulevad üle mere oma alusega.

„Siin satub turist justkui täiesti teise maailma. Inimesed elavad maaelu, suuri hotelle või teid pole. Mõned välismaalased on küsinud, kas siin ikka eurod kehtivad või kas teil televiisorid on,” ütles reisikorraldaja Prangli Reisid juht Annika Prangli.

Jah, lugesite õigesti, Annika Prangli firma Prangli Reisid viib turiste Prangli saarele. Kuigi mõned välismaalased on lausa arvanud, et kogu saar kuulub ettevõtjale, siis tegelikult pole ta Pranglilt üldse päritki. Perekonnanime sai ta abikaasalt, kelle juured on Lõuna-Eestis.

Kümme aastat saarel reise korraldanud Pranglil on lõbusaid lugusid ka turistide kohta. Näiteks rääkis ta turistidele, kuidas eestlaste uskumuse järgi jääb inimene kadakamarju süües igavesti nooreks. „Üks sloveen vist ei saanud väga hästi inglise keelest aru, sest järgmisel hetkel nägin, kuidas tal oli suu okkaid täis. Ta siiralt arvas, et okkaid tuleb süüa,” meenutas ta.