Kui mullu müüs Hansapank eluasemelaene umbes 600 miljoni krooni väärtuses, siis tänavu poole aastaga ületab see summa juba 500 miljonit krooni.

“Usk tulevikku on tagasi tulnud ja turg elavnenud,” kinnitab Hansapanga eluasemelaenu tootehaldur Kersti Arro. Siiski ei julge ta öelda, et inimesed ka varasemast suuremaid laene võtaksid.

Ühispanga laenuarendusosakonna spetsialist Triin Messimas ütleb, et nemad on tänavu esimese poolaastaga väljastanud umbes 2,7 korda rohkem eluasemelaenu kui 1999. aasta samal perioodil, mil väljastati 75,6 miljoni krooni eest eluasemelaene. “Viimastel kuudel on eluasemelaenude väljastamine olnud jätkuvalt aktiivne,” kinnitab Messimas.

Messimase hinnangul pole keskmine laenusumma aastatega suurenenud. Põhjuseks võib olla asjaolu, et erinevalt varasemast on nüüd võimalus eluasemelaenu saada ka väiksema sissetulekuga inimestel, kes võtavad väiksemaid laene.

Arro lubab, et Hansapank lähiajal laenuintresse ei tõsta, kuid olulist langemist ka loota pole. Viimati langetas Hansapank eluasemelaenu intressi tänavu märtsis.

Ka Ühispank ei kavatse lähiajal olulisi muudatusi eluasemelaenu tingimustes teha.