EMT 3,5G võrgus on võimalik surfata ADSLi kiirusel internetis, kasutada videokõne teenust, vaadata aktuaalseid telesaateid ja uudisklippe, teatas EMT.

Mobiilinterneti standard 3,5 G ehk HSDPA muudab mobiilse interneti kasutamise märkimisväärselt kiiremaks: esimesena Eestis tõstis EMT mobiilinterneti kiiruse kogu võrgus 3,6 megabitile sekundis (Mbps), mis kasvab edaspidi veelgi.

EMT Interneti kasutamiseks on kliendil valida erinevate hinnapakettide vahel. Samuti pakub EMT võimaluse tähtajalise lepinguga soetada EMT Interneti stardikomplekt, mis sisaldab 3GB andmesidemahtu 399 krooni eest kuus, eraldi SIM-kaarti tähtajalise liitumislepinguga ja tasuta andmesidemodemit. Sobib kasutamiseks nii 3G kui ka GSM võrkudes.
EMT-l on kõige laiem 3,5G levi Eestis (Tallinnas, Tartus, Pärnus, Kuressaares, Narvas, Rakveres, Viljandis, Keilas, Viimsis, Tabasalus ja linnade lähialadel). EMT suudab pakkuda üle neljasaja tuhande kasutaja asukohas 3,5G teenuseid.

"Kindlasti jätkame 3,5G võrgu kiiret arendamist ka käesoleval aastal," märkis EMT arendus- ja tehnoloogiadirektor Tõnu Grünberg. "Jätkuv Eesti katmine 3,5G leviga annab juba täna põhjuse soetada kiire 3,5G telefon või modem. Seda nii kasutusmugavuse tarbeks kui ka selleks, et kasutada 3,5G teenust muretult nagu püsiühendust koos kaasnevate suurte mahtudega."
EMT investeeringud leviala täiustamisse ja laiendamisse on parandanud ka mobiilse andmeside võimalusi. EDGE-ga, mida võib pidada vahelüliks GSM-i ja 3,5G vahel, on kaetud 60% Eesti territooriumist ja 90% linnadest, aasta lõpuks katab EMT EDGE kogu Eesti.