Mobiiliekraanilt teleprogrammide vaatamist saavad tasuta testida kõik EMT kliendid, kellel on TV-signaali vastuvõtjaga mobiiltelefon. Testperiood kestab 2008. aasta lõpuni, teatasid ettevõtted.
Mobiil TV puhul on tegemist DVB-H ehk koduse digitelevisiooni väiksema vennaga, mis on kohandatud vaatamiseks mobiiltelefoni ekraanilt. DVB-H standardiga ei jõua telekanalid mobiiliekraanile kiire andmeside, vaid telefoni sisse ehitatud TV-signaali vastuvõtja kaudu. Uudset Mobiil TV-d toetab näiteks Nokia telefon N77.
EMT arendus- ja tehnoloogiadirektor Tõnu Grünberg usub, et Mobiil TV-l on oma kindel turunišš ja lojaalne kasutaja. „Kodus olles vaadatakse ikka suurt televiisorit, aga kui oled sunnitud poole uudistesaate pealt majast lahkuma, siis võid edukalt jätkata saate vaatamist mobiili ekraanilt,” ütles Grünberg.
Testperioodil tagab pilootprojekti teine osapool Levira Mobiil TV leviala Tallinna linnas ning signaali edastatakse avamise hetkel kolmest, edaspidi neljast erinevast saatejaamast: Teletorn, Kristiine, Ehte ja Ülemiste. Parimad vastuvõtutingimused on ruumidest väljas, kuid Mobiil TV-d saab näha ka transpordivahendites ning sõltuvalt asukohast ka sisetingimustes.
„Pärast testperioodi plaanime laiendada leviala lisaks Tallinnale ka teistesse Eestis linnadesse ja peamistele magistraalteedele, samuti parenevad levitingimused Tallinnas ja mobiiltelevisioon saab paremini kättesaadavaks siseruumidest. Kuid laienemine ja kommertsteenuse pakkumine sõltub eeskätt kommertslitsentside väljaandmisest,” lisas Levira juhatuse esimees Mart Einpalu
DVB-H vahendusel saab avamise hetkel vaadata ETV, Kanal 2, Kanal 11, MTV Eesti, Seitse, Eurosport ja Euronews kanalit. Lähiajal on lisandumas veel Star, Eurosport 2, National Geographic ja Jetix.
DVB-H standardit katsetakse praegu 17 linnas üle maailma. Tulemused on teada juba 40 linnas ning 12 linna kasutab Mobiil TV-d kommertsteenusena. Kõige lähimad kasutajad on näiteks soomlased, kelle Mobiil TV kanaleid saaks hea ilma korral vaadata ka meie teletornist. Kõige paremini võeti teenus vastu Itaalias, kus DVB-H on kogunud kahe aastaga ligi pool miljonit klienti.