Vaidlus sai alguse siis, kui andmekaitse inspektsioon kohustas oma ettekirjutusega EMT-d eemaldama AS-i Krediidinfo maksehäireregistrist firmale väidetavalt võlgu olnud kliendi andmed. EMT oli eelnevalt loobunud hagist kliendi vastu, kuna nõue oli aegunud, teatas BNS.

EMT täitis ettekirjutuse, kuid ühtlasi ka kaebas selle kohtusse. Tallinna halduskohus andis mullu 23. aprillil tehtud otsusega õiguse andmekaitse inspektsioonile, kinnitades, et EMT peab täitma andmekaitse inspektsiooni ettekirjutust ning lõpetama firma kliendi andmete avalikustamise.

EMT esitas seepeale apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtusse, kuid aprilli keskel jättis ka teise astme kohus halduskohtu otsuse muutmata. Kuna EMT ringkonnakohtu lahendi peale kassatsioonkaebust riigikohtule ei esitanud, jõustus kohtuotsus ning EMT sai lõpliku kaotuse osaliseks.

Tunamullu suvel kaotas analoogse kohtuvaidluse andmekaitse inspektsiooniga AS Swedbank, kes pidi Tallinna ringkonnakohtu otsusel täitma inspektsiooni ettekirjutust ning lõpetama endisest võlglasest kliendi andmete avalikustamise Krediidiinfo maksehäireregistri veebilehel.

Andmekaitse inspektsioon tegi Swedbankile ettekirjutuse 2006. aasta novembris. Pank vaidlustas ettekirjutuse edutult nii Tallinna halduskohtus kui ka ringkonnakohtus.