Viimati avati uued GSM tugijaamad Harjumaal Liikvas, Paunkülas, Keila külje all Karjakülas ja Saue lähedal Üksnurmel, teatas EMT.

Tartumaal on levi paranenud Vahi tööstuspargi piirkonnas Tartus ja Tammistus. Järvamaal on uued tugijaamad Paides, Türil ja Tartu maantee ääres Purdis. Parem levi on ka Sillamäel, Kuivastus ja Valgamaal Koikkülas.

Alates 2006. aastast kuni selle aasta lõpuni investeerib ettevõte levi kvaliteeti ligi miljard krooni.

EMT võrgu planeerimise ja arenduse osakonna juht Ermo Polma ütles, et EMT leviala katab Eestit ammu peaaegu sajaprotsendiliselt, kuid ettevõte investeerib jätkuvalt levi kvaliteeti miljoneid kroone.

Peale GSM võrgu tegeleb EMT aktiivselt 3,5G võrgu arendamisega, mis võimaldab ülikiiret mobiilset internetiühendust. EMT 3,5G võrk katab Tallinna ja kõik maakonnakeskused. Hiljuti laienes 3,5G leviala Maardusse ja Aablasse. EMT on 3,5G teenuste turuliider ja omab suurimat 3,5G võrku Eestis.

EMT kuulub koos Elioni ja MicroLinkiga Eesti suurimasse telekommunikatsiooni- ja IT ettevõtete gruppi Eesti Telekom.

Eesti Telekomi suuromanik on 60,12 protsendi ulatuses TeliaSonera, Põhjamaade ja Baltikumi juhtiv telekommunikatsiooniettevõte nii mobiil- kui fikssides. TeliaSoneral on 114 miljonit klienti, tegutsedes 18 riigis Põhjamaades, Baltikumis, Ida-Euroopas ja Kesk-Aasias.