"Vea põhjused on välja selgitatud ning tegemist oli meie ühe mobiilse andmeside tuumikruuteri riistvara rike. Kolmapäeval kell 9:58 alanud rike tekitas häireid edasi kogu mobiiliside tuumikvõrgus, samuti ei toiminud automaatne ümberlülitus vigase tuumikruuteri sees, mis puhul ei oleks laiemat probleemi tekkinud," selgitas juhtunut EMT avalike suhete juht Kaja Sepp.

Kolmapäeva hommikul mõned minutid enne kella kümmet jäid vakka enam kui 750 000 EMT võrgus töötavat mobiiltelefoni. Pooleteise tunniga taastus küll GSM võrgu töö, kuid 3G võrgus esines häireid veel kuni hiliste õhtutundideni.

"EMT kogu tuumikvõrk on nüüd dubleeritud, jaotatud erinevateks teenindavateks kihtideks vastavalt parimale tehnoloogilisele tavale ning üle dimensioneeritud eriolukordade paremaks talumiseks. Esinenud viga on erakordne ning sügav tehniline analüüs jätkub," selgitas Sepp.

Firma poolt saadetud pressiteates seisab, et EMT kteeb õik endast oleneva, et vältida analoogsete probleemide kordumist. 1.detsembri juhtumi valguses vaatab EMT veelkord üle kogu võrguarhitektuuri ning süsteemide täiendava dubleerimise võimalused.

"EMT vabandab siiralt 1.detsembril toimunud võrgurikke pärast. Tundes vastutust klientidele põhjustatud pahameele ja närvikulu eest, soovime lõpetada töönädala positiivsete emotsioonidega, pakkudes kõikidele EMT klientidele reedel, 3.detsembril, võimalust rääkida EMT võrgus tasuta. Tasuta kõned EMT võrgus kehtivad kogu 3.detsembri jooksul kõikidele EMT lepingulistele, kõnekaartide ja Diili klientidele," rääkis Sepp.