Kokku on indeksi koostamise viie aasta jooksul oma lähenemist vastutustundlikule ettevõtlusele hinnanud pea 150 ettevõtet.

Kvaliteedimärgised jagati välja vastavalt iga ettevõtte koondtulemusele kuld-, hõbe- ja pronkstaseme tugevuskategooriates. Käesoleva aasta 63 indeksis osaleja seas saavutasid kuldmärgise taseme Swedbank ja Tallinna Vesi, uute tugevate tegijatena paistsid veel silma Rimi Eesti Food, Ragn-Sells, Danske Bank, DHL Estonia ja Elisa Eesti.

Iga neljas indeksis osaleja oli väike-ettevõte, kellest kuus said ka kvaliteedimärgise omanikuks – BaltCap, Chemi-Pharm, Ecoprint, Koidulapark Hotell, Vestman Grupp ja Villapai.

Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi tegevjuht Marko Siller : „Tulemused väljendavad ettevõtete taset võrreldes tänast Eesti reaalsust peegeldava võimaliku suurepärase sooritusega. Hindame läbimõeldud ja põhitegevusega seotud lähenemist. Kindlasti ei tähenda ka kuldmärgis absoluutset tippu – alati saab paremini. Küll aga näeme, et märgise saanud ettevõtted on teinud tunnustust väärivaid samme õiges suunas.“

Indeksi eesmärk on aidata ettevõtetel analüüsida, kuidas tegutseda keskkonna ja kogukonna suhtes vastutustundlikumalt ning kujundada seeläbi jätkusuutlikku ärimudelit ja olla majanduslikult edukam. Oma tegevuse vastutustundlikkuse hindamiseks pidid ettevõtted vastama enesehindamise küsimustikule, mida hindasid valdkonna eksperdid. Pisteliselt valideerisid ettevõtete vastuseid KPMG Baltics`i audiitorid.

Indeksi projekti veab Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum koostöös Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi, EBSi Eetikakeskuse ja ajalehega Äripäev.