Seni Eesti turul üsna märkamatult tegutsenud IT-firma loodab kahe-kolme aasta pärast olla ettevõtete andmeside lahenduse pakkujate hulgas Eestis turuliider. Juhatuse liikme Kristjan Hiiemaa sõnul on peamisteks konkurentideks ML Süsteemid, mis on Microlinki kontserni kuuluv ettevõte, Itera ja Helmes. Edukaima tootena tuuakse Äriportaal, mis võimaldab süsteemselt hallata nii ettevõtete sise- kui välissuhtlust, lihtsustades seega oluliselt äriprotsesse.

Microlinki juht Allan Martinson hindab uue tulija võimalusi turul edu saavutada väikeseks. “Eestis on liiga palju liiga väikseid IT-firmasid,” ütles Martison. “Varem või hiljem peavad nad konsolideeruma, et olla investeerimisvõimelised ja tagada klientidele vajalik kvaliteet. Endel Siffi otsus jätkuvalt toetada oma IT- firmat on imetlust väärt, kuid ei muuda tõsiasja, et kadumise või ühinemise läbi peab IT-firmade hulk lähiaastatel vähenema.”

NT-Exchange.com puhul investeeris omanik ettevõttesse suuri summasid, kuid ei saavutanud edu Eesti turul, mõningane käive saavutati Soomes ja Saksamaal. 2001 aastal sai NT-Exchange koos IT- Arvutiteenindusega, mis oli NT-Exchange.com tütarfirma, 15-miljonilise konsolideeritud aastakäibe juures 0,5 miljonit krooni kasumit. NT-Exchange.com tootis kahjumit.

Intrali lahendused põhinevad Oracle tarkvaral, mis on hetkel tunnustatuim internetipõhiste infohaldussüsteemide platvorm.

EPL