Raul Altmäe juhtis kümme aastat kultuurkapitali ja enne seda pidas mitut ametit kaitsepolitseis. Kui ta 2012. aastal Eesti kultuurkapitali juhi ameti maha pani, ei jäänud ta järgmise väljakutse süllekukkumist ootama, vaid oli juba riigitöö kõrvalt nokitsenud jäätisetehase ehitamise ja sisseseadmisega. Altmäe alustas rohkem kui miljon eurot maksnud tehases jäätisetootmist aasta alguses ja Eestis veel suhteliselt tundmatu Pure Line’i nime all just Kosel, sest samas majas asus enne Oliver Kruudale kuuluva Tere piimatööstuse kohukestevabrik. Piimatoote tootmisega jätkamiseks oli hoone vägagi sobilik.

Altmäe on Pure Line Product OÜ tegevjuht ja üks omanik, firma kaasomanikud tegutsevad aga Venemaal ja on Moskva oblastis samasugust jäätist teinud Produkt Tšistaja Linija kaubamärgi all juba kuus aastat. Kusjuures Venemaa firma jäätistest on idanaabrite seas saanud täielik hitt.

Edasi lugedes saad teada, miks Pure Line’i jäätised ei tilgu ning kust saadakse maiuste valmistamiseks vajalik tooraine.