OPEC on olukorras, kus selle liikmete seas puudub üksmeel ning nii on organisatsioon muutunud sõltuvaks sellest, mida otsustavad naftariigid, mis OPECisse ei kuulu. 12-liikmeline grupp kohtub 27. novembril Viinis, et taas arutada küsimust - kuidas saada pidama nafta hinna langus.

Endine Katari naftaminister Abdullah Bin Hamad Al Attiyah, kes võttis OPECi koosolekutest osa 1992. kuni 2011. aastani, ütles, et OPEC ei saa turutasakaalu saavutamisega ise hakkama: „Ka Venemaa, Norra ja Mehhiko peavad tulema laua taha. OPEC võib ju tootmist vähendada, kuid mis saab siis, kui OPECi-välised riigid jätkavad üha suuremas koguses nafta turule toomist? Mida turud siis teevad?" küsis Al Attiyah.

Nõudlus nafta järele on sel aastal kasvanud vähe, tegemist on viie aasta madalaima kasvuga. Nõudlus on 92,4 miljonit barrelit päevas. 2015. aastal nõudluse kasvu tempo tõenäoliselt siiski suureneb. OPECi ülesande teeb raskemaks see, et USA on teel energiasõltumatuse poole, nende panus naftaturule suureneb järgmisel aastal 12% võrra. Viimati oli see nii suur enne 1970ndat aastat.