"Palgad on ju korralikud, palka tõsteti mõlemal veel eelmisel sügisel. Ahvatlusi ei tohiks nagu olla, aga noh... Inimeste sisse ei näe ju," arutles Tishler.

Samas on asi ikkagi nii toores, aga kui prokuratuur juba teatab, siis oleks vist naiivne arvata, et see kõik päris tühja koha pealt võetud on."

Tishler oli Tallinna Sadama nõukogu liige viis aastat, eelmisel aastal kutsus majandusminister Urve Palo ta nõukogust tagasi eelmise aasta suvel. Juba sügisel teatas uuenenud nõukogu nii Kiili kui Kaljuranna ametis jätkamisest, millega kaasnes priske palgatõus - mõlema mehe kuist sissetulekut suurendati 2500 euro võrra, mis tegi Kaljuranna palgaks 8800 eurot kuus ja Kiili puhul 8000 eurot kuus. Nõukogu juht Remo Holsmer kommenteeris asja toona, et sellise käibe- ja kasuminumbriga riigifirma puhul pole palganumbrid midagi erakordset.

Riigiprokuratuur teatas täna, et kaitsepolitseiameti töötajad pidasid altkäemaksu võtmises kahtlustatavatena kinni AS Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili.

Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises mitme aasta jooksul. Enne esmaste menetlustoimingute tegemist ei ole võimalik täpsustada kahtlustuse sisu ja altkäemaksuks saadud summa suurust, teatas riigiprokuratuur.