"Reidi tee nimelisele pornograafiale saab tarkadest inimestest vahele astuda vaid IRLi rahandusminister Sven Sester. Tema käes on võti keerata EU osa selles projektis kinni seniks, kuni projekt on sellisel jubedal kujul laual," kirjutab Palts sotsiaalmeedias.

"Mõistlik lahendus on kõik see maa alla viia ja ehitada sinna peale just selline ilus soe inimsõbralik asum, nagu soovivad jalakäigufännid," lisab Palts.

Reidi tee ehitusega kavatsetakse alustada sel sügisel ja see läheb maksma umbes 30 miljonit eurot, millest enamik tuleb Euroopa Liidu rahast.

Reidi tee rajamisel praegusel kujul läheks Russalka eest mööda kaheksarajaline, praegusest pea poole laiem magistraal, mis hammustaks ka tüki Kadrioru pargi muruplatsidest. Kadrioru pargist Russalka ja mereni pääsemiseks tuleks jalakäijal ületada 13 sõidurada. Seejuures on ülekäigukoht viidud Kadrioru lossi juurde viivast teerajast mitukümmend meetrit Lasnamäe ja Pirita poole ega muuda jalakäijate teekonda sujuvamaks.

Reidi tee äärde on küll plaanitud eraldi jalakäijate ja rattateed, kuid kogu 2,4 kilomeetri pikkuse magistraali jooksul Russalka juurest Ahtri tänavani tuleb ületada neli suurt ristmikku. Lasnamäelt suundub Vanasadamasse umbes 300 000 veokit aastas, mida tahetakse suunata Narva maanteelt eemale ehk Reidi teele.

Reidi tee ehitusega kavatsetakse alustada sel sügisel ja see läheb maksma umbes 30 miljonit eurot, millest enamik tuleb Euroopa Liidu rahast.