Talvel Tallinna Kesklinna valitsuse korraldatud rendikonkursi võitnud osaühingut Hunt Kriimsilm esindav advokaat Tõnis Tamme ütles, et Pikk 39 asuva maja allkorrusel on plaanis sügisel uuesti avada pubi, ülemistel aga tahetakse hakata majutust pakkuma, kirjutab Postimees.

Tamme sõnul aastaid tühjana seisnud ülemiste korrustega sügiseks valmis ei jõuta, sest seal on vaja teha põhjalikke ümberehitustöid.

Rendikonkursile pakkumist tehes lubasid arendajad teha majasse 3,2 miljoni kroonise investeeringu, kuid Tamme väitel kulub hoone ümberehitamiseks rohkem raha.

Tamm ütles, et firmal on valminud eelprojekt, mida soovitakse linnaametnikega kooskõlastada. Krediidiinfo andmetel kuuluvad OÜ Hunt Kriimsilm juhatusse lisaks Tammele veel Kristjan Rahu, Marek Reinaas ja Mariann Jõerüüt.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna peaspetsialist Olev Liivik ütles, et amet lükkas projekti esialgu tagasi, sest sellega oli maja hoovi ette nähtud suur metalltrepp.

Tallinna kesklinna valitsuse rendipindade osakonna spetsialist Aigar Palsner ütles, et firmaga on sõlmitud viieaastane rendileping ning lisaks investeeringule majasse maksab osaühing linnale renti 33 krooni ruutmeeter ja katab kõik maja haldamisega seotud kulud.

Palsner märkis, et Kesklinna valitsus lõpetas söömakoha eelmise rentniku OÜ Libertasega lepingu eelmise aasta lõpus, sest firma jäi linnale võlgu.

Ta lisas, et praeguseks on firma pankrotis ning linna nõue nende vastu küünib 1,1 miljoni kroonini.