Täielik üleminek on tehniliselt teostatav, majanduslikult otstarbekas ja keskkonnasäästlik, märkis koda pressiteates.

Eesti Taastuvenergia Koja juhataja ja kava ühe autori Rene Tammisti sõnul toob üleminek puhtale energiale kaasa madalamad energiahinnad, säästab loodust ning kindlustab energiajulgeoleku. "Eestis luuakse eeldused taastuvenergia kompetentsikeskuse tekkimiseks, mis lisab majandusele väärtust kasvatades eksporti ning luues kõrge kvalifikatsiooniga töökohti," sõnas Tammist.

Eesti Keskkonnaühenduste Koja hinnangul on Eesti suurimaks keskkonnaprobleemiks põlevkivi põletamine ja seetõttu on vajalik koostöö alternatiivide reaalseks rakendamiseks. "Kahe koja koostöös valminud analüüs annab positiivse sõnumi, et taastuvenergia laialdane kasutamine võimaldab otsustavalt piirata põlevkivi põletamist, mis tekitab täna 80 protsenti kõigist Eestis toodetavatest jäätmetest, suure osa meie õhusaastest ning kasvuhoonegaasidest," ütles Keskkonnaühenduste Koja koordinaator Silvia Lotman.

Taastuvenergia arendaja Hannes Tamjärve sõnul lubab kava Eestil ära kasutada oma majanduslikku ning geograafilist eripära, tagades seejuures veel ühe jõulise mootori Eesti majandusele. "Visioon on lennukas, kuid realistlik," märkis ta.