Valitsuse suunise kohaselt hakkavad majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning rahandusministeerium koos analüüsima võimalusi elektrihinna erinevuse kehtestamiseks ning välja töötama sobivat metoodika, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

„Et suurendada uute välisinvesteeringute juurdevoolu ja soodustada eksporti, on vaja sarnaselt naaberriikidele teha energiamahukatele ettevõtetele hinnaerandeid,“ ütles Oviir. „Sealjuures on oluline, et erandid suurtele ei kahjustaks väiketarbijaid,“ lisas ta.

Ministri sõnul sobib Eesti geograafiline asukoht ja ärikeskkond hästi energia- ja tehnoloogiamahuka tööstuse arendamiseks. „Taolised ettevõtted töötavad keskmisest suurema lisandväärtusega, suudavad maksta rohkem palka ja panustavad riigi majanduskasvu,“ rääkis Oviir.

Oviiri hinnangul võrdsustaks suurtööstuse elektrihinna osaline alandamine Eesti investeerimiskeskkonda lähimate naabritega.

Eesti turu vastu on seni huvi tundnud nii serveripargid kui metalli- ja puidutööstusettevõtted, kes on soodsama investeeringukeskkonna tõttu viinud oma investeeringud mujale.