"Börsihinnad on püsinud soodsad tänu tavapärasest oluliselt soojematele ilmadele ja kui need jäävad püsima, siis on muutuva hinnaga pakettide kasutajate säästuvõimalused lähikuudel suured," lausus Energiaturg.ee tegevjuht Pirmin Tamm.

"Kõigi pakettide võrdluses olid veebruariks kõige soodsamad valikud 220 Energia börsihinnaga leping ja fikseeritud pakettidest Elektrum Eesti Väike Klõps. Tarbijatel tasub paremaid valikuid otsida, kuna näiteks veebruaris oli populaarseima ja soodsaima fikseeritud paketi hinnaerinevus eramu puhul ligi 3 eurot," lisas ta.

Tamme sõnul on börsihindade langust soosinud madalam nõudlus Põhjamaades tulenevalt kõrgematest temperatuuridest ja reservuaaride püsimine normaalsel tasemel, lisaks ei ole toimunud suuremaid katkestusi või korralisi hooldusi suuremates elektrijaamades ja ülekandevõimsustes.

Populaarsema börsi- ja fikseeritud paketi võrdlus näitab, et veebruaris oli näiteks 1750 kWh aastatarbimisega korteril börsihinnaga pakett koos käibemaksuga 1,86 eurot odavam kui enimvalitud fikseeritud hinnaga leping.

Elektriküttega eramu, mille aastane tarbimine on 22 500 kWh, pakettide hinnavahe oli veebruaris lausa 23,92 eurot, mis on seni avatud turu suurim hinnavõit. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega, ilma võrgutasude ja aktsiisideta.

Energiaturg.ee on sõltumatu võrdlusportaal sobiva elektrilepingu sõlmimiseks, mida arendavad koostöös Advokaadibüroo GLIMSTEDT, investeerimisfirma Capital Mill ning IT-partnerina Helmes.