Energiaturg.ee tegevjuhi Pirmin Tamme sõnul on märtsikuine börsipaketi kasutajate hinnavõit avatud turu suurim, kusjuures nii soodsad börsihinnad olid viimati Eestis 2012. aasta juunis.

„Börsihinnad on püsinud stabiilselt madalad tänu soodsatele ilmastikutingimustele, mis on olnud tavapärasest oluliselt tuulisemad ja soojemad. Lisaks pole toimunud suuremaid katkestusi elektrijaamades ja ülekandevõimsustes ning madalamaid hindu on soodustanud endiselt kõrge tuumatoodang ja mediaantasemega võrreldes tõusnud hüdroreservuaaride tase,“ selgitas Tamm.

Populaarsema börsi- ja fikseeritud paketi võrdlus näitab, et märtsis oli näiteks 1750 kWh aastatarbimisega korteril börsihinnaga pakett koos käibemaksuga 2,47 eurot odavam kui enimvalitud fikseeritud hinnaga leping.

Elektriküttega eramu, mille aastane tarbimine on 22 500 kWh, pakettide hinnavahe oli märtsis lausa 31,81 eurot. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega, ilma võrgutasude ja aktsiisideta.

Tamme sõnul tuleks õige elektripaketi valimiseks analüüsida fikseeritud ja börsihindu pikema perioodi vältel kui viimased paar kuud, kuna hinnad on lühiajaliselt väga kõikuvad.

„Märtsis olid väga soodsad ka fikseeritud paketid, millest kõige soodsam valik oli Elektrimüügi AS pakkumine – see aga oli märtsis tervelt 26 protsenti kallim turu parima hinnaga börsipaketist,“ ütles Tamm.