Portaali andmetel oli populaarseim börsihinnaga elektripakett aprillis kuus protsenti soodsam kui populaarseim fikseeritud hinnaga pakett.

Energiaturg.ee juhtiv analüütik Pirmin Tamm selgitas, et avatud elektrituru nelja kuu jooksul on avalike hinnakirjade järgi börsipakett olnud soodsam valik ja eelduste kohaselt jääb ka selleks järgnevatel kuudel tänu soojematele ilmadele ja hüdroreservuaaride täituvuse suurenemisele.

Aprillis oli näiteks 1750 kWh aastatarbimisega korteril börsihinnaga pakett koos käibemaksuga keskmiselt 0,49 eurot odavam kui 12-kuuline enimvalitud fikseeritud hinnaga pakett. Elektriküttega eramu, mille aastane tarbimine on 22 500 kWh, pakettide hinnavahe on aprillis keskmiselt 6,26 eurot. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega, ilma võrgutasude ja aktsiisideta.

Energiaturg.ee võrdles eraklientide seas kahte seni kõige populaarsemat elektripaketti. Arvutused tuginevad eelmise aasta detsembris Eesti Energia poolt 12-kuulisele paketile pakutud fikseeritud elektrihinna ja 220 Energia ilma ettemaksuta börsihinnaga marginaali aritmeetilisele keskmisele, mis Eesti Energia avalike hinnakirjade järgi detsembris oli 5,845 senti/kWh ja 220 Energial vastavalt 0,2425 senti/kWh.

Hindade arvutamisel on aluseks võetud Elektrilevi tüüpkoormusgraafik ja Nord Pool Spoti Eesti hinnapiirkonna 2013. aasta aprillikuu tunnihinnad.

„Eleringi andmetel vahetas aprillist elektrimüüjat veidi üle 1000 tarbija, mis näitab, et tarbijad on muutunud aktiivsemaks ja teadlikumaks ning hakanud jälgima turuhindade muutusi. Kõigil tarbijatel tasuks võrrelda ka oma tänast ostuhinda Energiaturg.ee iseteeninduskeskkonnas elektripaketi ja –müüja vahetuskampaania Energiatunnel raames tehtud elektrimüüjate pakkumistega, mis osutusid soodsamaks kui avalike hinnakirjade järgi keskmised paketihinnad seni avatud elektriturul. Tarbijatel tuleks kiirustada, kuna pakkumised kehtivad vaid 30. aprillini,“ lisas Tamm.