ASi Elion Ettevõtted kõneside teenistuse juhataja Anne Süld ütles, et erakliendid helistasid lõppeval aastal kõige enam Venemaale, kuhu valiti keskmiselt iga neljas rahvusvaheline kõne. Venemaale järgnesid eraklientide osas Soome, Saksamaa, Rootsi, USA ja Ukraina.

Äriklientide osas juhtis lõppeval aastal populaarsuse edetabelit Soome (23% kõnedest). Soomele järgnesid teised Eesti naaberriigid Venemaa koos Moskva ja Peterburiga, Rootsi, Läti ja Leedu ning kaugematest maadest Saksamaa.

“Äriklientide puhul on erinevuseks palju suurem Läti ja Leedu kõnede hulk, USA on samas peamiselt erakliente huvitav kõnesuund,” selgitas Süld. “Venemaa ja Soome on aga olnud nii era- kui ka äriklientide seas kõige populaarsemad kõnesuunad ka eelmistel aastatel.”

Võrreldes eelnevate aastatega on kasvanud eelkõige äriklientide kõned Lätti ja Leetu. Erakliendid helistavad samas järjest rohkem Saksamaale ja Taani.

Mööduva aasta eksootilisemad sihtkohad olid näiteks Samoa, Tokelau, Vanuatu, Wallise ja Futuna saared Vaikses ookeanis, Falklandi saared, Diego-Garcia ning Kariibi mere väikesaared.