Kuna hõive kasvu vedasid peamiselt mehisemad tegevusalad, siis lähenesid märkimisväärselt ka naiste ja meeste töötuse määrad. Naiste puhul oli see 15 ja meestel 16 protsenti, tegi rahandusministeerium kokkuvõtte, vahendab Äripäev.

Josingu hinnangul on enim uusi töökohti tekkinud tööstusettevõtetesse, kauplustesse ja IT-sektorisse, kus koondamisi õieti polnudki.

Samas märkis konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing, et tagasilöögi andis Kreenholmi tehase pankrot, mis toob kaasa 500 inimese töökaotuse.

Ühest küljest põhjustab tööpuudust ka oskamatute hulk, kes hüppavad ühelt ametikohalt teisele, rääkis Infotark ASi omanik Jüri Ross.

"Liiga kiiresti tahetakse rikkaks saada, hüpatakse ühelt töökohalt teisele, kuid nii ei saadagi spetsialistiks," sõnas Ross. Eesti tööpuudus on endiselt suhteliselt suur, sest turul on palju oskamatuid inimesi, lisas ta.

Overalli nõukogu esimees Andres Haamer ütles, et 17protsendiline töötute vähenemine on murranguline, kuid ta kaldub arvama, et ametisse said töötutest kõige asjalikumad.