“Viimaste nädalate kohtumistel paljude Hiiu- ja Saaremaa inimestega on korduvalt tõstatunud küsimus kahe saare vahelisest laevaliiklusest, selle sagedusest ja efektiivsusest,” rääkis Eesmaa. “Praegune korraldus, kus laev sõidab Hiiu- ja Saaremaa vahel üle päeva, ei ole saarte elanike jaoks piisav ning arusaadavalt pärsib ka naabersaarel töölkäimist,” ütles Eesmaa.

Ta rõhutas, et lisaks mandri ja saarte vahelise tasuta laevaliikluse tagamisele kohalikele elanikele, tuleb võtta eesmärgiks pakkuda ka saartevahelist tasuta laevaliiklust.

“See on väga selge regionaalpoliitiline meede, mille abil saarteelanike elutingimusi parendada ning piirkonna konkurentsivõimet kasvatada. Loomulikult peame sealjuures rääkima ka bussiliikluse tihendamisest ja korrastamisest — et bussid sõidaksid kooskõlas laevadega ning ühendus suuremate Eesti linnadega oleks tagatud,” lisas Eesmaa.

Riigikogu liige ja Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa kandideerib 2015. aasta parlamendivalimistel Riigikokku Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa valimisringkonnas.