Enno Tammer sai eile Rootsi majanduslehe Dagens Industri peatoimetajalt Hasse Olssonilt kätte mulluse aasta ajakirjandusauhinna, tsheki 25 000 Rootsi kroonile.

Tänukõnes osutas Postimehe ajakirjanik Eino Tammer, et kui poleks Rootsi ettevõtte asutatud auhinda, siis ei oleks Eestis ühtki usaldusväärset võimalust tunnustada Eesti ajakirjanikke või ajakirjandust.

"Kas ajakirjandus pole osa Eesti üldisest kultuuripildist?" küsis Tammer ning pakkus välja, et ajakirjanikke võiks tunnustada ka Kultuurkapital.

"Eesti ajakirjandusel ei ole häda midagi, ta professionaliseerub ja stabiliseerub," hindas Tammer kolleegide tööd.

Tammer pälvis aasta ajakirjandusauhinna Keskerakonna sisemist võimuvõitlust ja valimiskampaania rahastamist käsitlevate intervjuude ja artiklite eest.

Zhürii liige, Eesti Päevalehe peatoimetaja Kalle Muuli osutas auhinna üleandmisel, et mullune aasta ajakirjandusauhinna konkurss oli tasemelt ühtlasem ning tõi esile palju noori andekaid ajakirjanikke. "Sellegipoolest on mul heameel, et preemia sai mitte õpipoiss, vaid küps meister," sõnas Muuli.

Eesti juhtivate ajalehtede peatoimetajatest koosnev zhürii pidas 56 preemiale kandideerinud ajakirjaniku seast paremateks veel Rein Siku ja Toomas Sildami ning Toomas Raagi Eesti Päevalehes, Madis Jürgeni ning Tiina Jõgeda Eesti Ekspressis ja Peeter Raidla äripäevas ilmunud kirjutisi.

äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov kuulutas eile Rootsi meediakontserni Bonnier Groupi ning äripäeva nimel välja uue aasta ajakirjandusauhinna konkursi, mille peaauhind on tavakohaselt 25 000 Rootsi krooni. Kolmandat aastat välja antavale auhinnale võivad kandideerida kõigi Eesti lehtede ja ajakirjade ajakirjanikud tänavu ilmunuvate mõjukate ja meisterlike artiklitega.

EPL