Pidulikku tehase avamist austasid oma osavõtuga ka rahandusminister Taavi Veskimägi ja Soome suursaadik Eestis Jaakko Blomberg.

Keila tööstuskülas asunud 5500-ruutmeetrise tootmispinna asemel on laienenud Ensto tootmise kogupind 16500 ruutmeetri. Sügisel kolis Tallinnast samale pinnale ka teine Ensto tütarfirma Eestis, Ensto Elekter. Tänaseks on ettevõte üle 245 töötajaga piirkonnas üks olulisemaid tööandjaid.

?Kuigi mõnes mõttes on tegemist Ensto varasema Keila tehase olulise laienemisega, tuleb avatud tehast lugeda siiski uueks, sest uues korpuses on pinda 12000 ruutmeetrit ning selline kasv on niivõrd mastaapne,? leiab Ensto Enseki juhatus esimees Üllas Täht.

Uue tehasehoone ehitus algas kevadel 2004. Laienemise taga oli Ensto Grupi nõukogu otsus tuua osa tootmist Ensto Soome Porvoo tehasest Eestise üle. Ensto Grupi president Seppo Martikaineni sõnul ollakse Eesti üksuste tööga väga rahul.

Ensto Enseki tehas omab ISO 9001:2000 kvaliteedisertifikaati ja ISO 14001 keskkonnajuhtimise sertifikaati.

Keila tehas koostab peamiselt elektrotehnilisi seadmeid nagu valgustid, liitmikud, lülitid, muud kilbikomponendid ning erinevad tooted jaotusvõrkudele.

Ensto Grupil on ettevõtteid 14 riigis, sealjuures on tehased neist neljas - Eestis, Soomes, Hiinas ja Poolas.