Ensto Enseki selle aasta kolmanda kvartali käive ulatus 88 miljoni kroonini.

?Ettevõtte käesoleva aasta esimese üheksa kuu käive oli 150 miljoni krooni võrra suurem kui mullu,? räägib Ensto Ensek AS-i juhatuse esimees Üllas Täht. ?Kasvu peamise põhjusena näeme tootmise laienemist, mis on seotud Ensto OY Porvoo tehase osalise ületoomisega Soomest Eestisse käesoleva aasta algul,? lisas Täht. Tehas Keilas töötab alates märtsist täisvõimsusega, pakkudes praegu tööd 250 inimesele.

Ensto Keila tehas koostab peamiselt elektrotehnilisi seadmeid nagu valgustid, liitmikud, lülitid, muud kilbikomponendid ning erinevad tooted jaotusvõrkudele. Tehasel on ka üks Eesti suurimaid kuumtsinkimisvanne. Üle 90% ettevõtte toodangust müüakse väljaspool Eestit. Ensto Ensek omab ISO 9001:2000 kvaliteedisertifikaati ja ISO 14001 keskkonnajuhtimise sertifikaati.

Ensto OY on 1958. aastal asutatud perefirma, mis on spetsialiseerunud elektrisüsteemide ja -tarvikute väljatöötamisele, tootmisele ja turustamisele. Perefirmale kuuluvad Eestis ettevõtted Ensto Ensek ja Ensto Elekter, millest esimene tegeleb tootmisega ning teine Ensto toodete müügiga Eestis.

Ensto OY ettevõtted asuvad lisaks Eestile ka Soomes, Rootsis, Norras, Inglismaal, Poolas, Ungaris, Lätis, Leedus, Venemaal, Itaalias, Saksamaal, Tšehhis ning Hiinas ? kokku 14 riigis.