15. korda toimuval Põhja-Saksa põllumajanduse- ja toiduainetemessil MeLa 2005 on ühisväljapanekul esindatud Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda, Põllumajandusministeerium, Tartumaa Põllumeeste Liit, Eestimaa Põllumajandustootjate Keskliit, Eesti Aiandusliit ja esimest korda ka TÜ AgroBerry astelpajumoosi, -mahla, -mee ja -müsliga.

TÜ AgroBerry ekspordijuhi Ivar Milleri sõnul suurendab ettevõte uuest aastast tootmist ja suunab toodangu Põhja-Saksa turule. MeLa on AgroBerry jaoks ideaalne mess toodangu tutvustamiseks, kuna näituse toimumiskohta Güstrowit tuntakse Saksa astelpajukasvatajate keskusena. "Kui senini oleme oma toodangut müünud Soome ja Rootsi, siis nüüd suudame seoses tootmise suurendamisega rahuldada lisaks ka Saksa turunõudluse. Messile lähemegi tutvustama kohalikule tarbijale erinevaid astelpajutooteid ja kohtume samas Saksa maineka loodustoodete keti Reform Hausi esindajatega," ütles Miller. Ettevõtte järgmine siht on Prantsuse turg, kus läbirääkimised on juba alanud.

Eesti osaleb MeLa messil 4. korda. Mess on suunatud põllumajanduse, toiduainete, kalamajanduse, metsanduse ja metsatehnika, jahinduse, aianduse, põllumajandustehnika, loomakasvatuse ja farmitehnika ning tõuaretuse valdkonnale. Samuti toimub näituse raames keskkonna- ja põllumajandusalane kongress "Keskkonna mõju põllumajandustoomisele".