Laevaliiklust taastava Eurotrade Group OÜ esindaja Sulev Paakspuu ütles Postimehele, et esialgne plaan oli 150 inimest mahutav laev tööle panna 15. juunil, kuid praegu pole kindel, kas reedest laev saarele sõitma läheb.

"Natukene on vaja dokumente ajada, veeteede ameti komisjon peab ka laeva veel üle vaatama," lausus Paakspuu. Soomes remondis olnud ja praegu Monica nime kandev laev kündis mitmeid aastaid tagasi Tallinna ja Aegna vahet merd Kopliranna nime all.

Paakspuu sõnul on edasi-tagasipileti hind 100 krooni, pensionäridele ja õpilastele 70 krooni. Laev sõidab teisipäeval, neljapäeval, reedel, laupäeval ja pühapäeval.

Neljapäeval sõidab laev ka Naissaarele.

Paakspuu ütles, et Pirita silla juurest kailt startivas laevas on keskküte, siseruumidesse pannakse üles telekad, väljas saab istuda nii katuse all kui ka ligi 40-kohalisel päikesetekil.

Tallinna Kesklinna valitsuse projektijuht Iiris Toots ütles, et laev hakkab käima peamiselt firma oma rahaga, väiksema osa kuludest hüvitab ka linna sihtasutus Homne Tallinn, kuhu on raha annetanud Tallinna Sadam. "Kui saame teada, milline on regulaarse laevaliikluse järele nõudlus, ning see on piisavalt suur, siis hakkab linn tõenäoliselt liiklust otse toetama," lisas ta.

Paakspuu sõnul kestab Aegna regulaarühendus tänavu vähemalt septembrini ning kui jätkub reisijaid, siis ka kauem.

Regulaarne laevaliiklus Tallinna ja Aegna vahel töötas viimati 1998. aastal, mil linna dotatsiooniraha abiga korraldas liiklust Saaremaa Laevakompanii 150 reisijat mahutava laevaga Kloogarand.