Uuesalu elamurajooni haldusjuhi Toomas Metsaotsa sõnul on üha suurenevad küttekulud pannud kõikjal majaomanikke senisest rohkem pöörama tähelepanu kütteliigi valikule, kuid küttekulude suurus ei sõltu üksnes sellest.


„Küttekulude kokkuhoidu võimaldab eeskätt energiasäästlik hoone, seejärel on võimalik saavutada täiendav kokkuhoid küttesüsteemi õige ning täpse seadistamisega,“ ütles Metsaots. „Kindlasti on soovitatav enne majaostu lasta teha termografeerimine selgitamaks välja, kus ja kui suured on hoone soojuslekked, et ennetada kütteperioodi alguses tabada võivat ebameeldivat üllatust,“ lisas Metsaots.


Eramute energiasäästu võimalusi tutvustavad esindajad firmadest Finestum, Paroc ja Danfoss. Neist viimane esitleb näidismajja paigaldatud juhtmevaba vesipõrandakütte reguleerimissüsteemi, mis võimaldab seadistada iga ruumi siseõhu temperatuuri eraldi, misläbi saavutatakse põrandaküttesüsteemi optimaalseim seadistus ja energiasääst.


Kõik huvilised on teretulnud!


Ülemiste järve taha kerkiv Uuesalu kobarküla on suurim hetkel rajamisel olev Tallinna-lähedane arendusprojekt, mille esimeses etapis valmis 41 paarismaja ja 3 ridaelamut kokku 100 korteriga. Kaunis looduskeskkonnas ja hea planeeringuga elurajoonis on väljaehitatud valgustatud sõidu- ja kõnniteed, rajatud haljastus, tööd on alustanud lasteaed ning peatselt käivitub ühistranspordiühendus Tallinna kesklinnaga. Kokku on uue elurajooni rajamise esimesse etappi investeeritud 270 miljonit krooni.


Tallinna kesklinnast kaheksa kilomeetri kaugusel asuvasse Uuesallu kerkib lähiaastatel 80 hektari suurusele alale kokku 390 korterit.


Uuesalu elurajoon asub Rae vallas Järvekülas, Tallinna kesklinnast 8 kilomeetri ja Ülemiste kaubanduskeskusest 4 kilomeetri kaugusel. Parim juurdepääsutee on Viljandi maantee kaudu, kus Nabala tee ristmikult viib otse Uuesallu lai valgustatud asfalttee.