Erastamisagentuuri nõukogu sekretär ütles ETAle, et Pärnoja on nimetatud nõukogu liikmeks kui Riigikogu liige.

Valitsus pikendas Pärnoja volitusi erastamisagentuuri nõukogu liikmena kolme aasta võrra 1996. aasta suvel. Kuna majandusminister kuulub erastamisagentuuri nõukokku ka ametikohajärgselt, siis oli ta nõukogus senini. Nõukogu juhtis Pärnoja 1999. aasta kevadest.

Erastamisagentuuri tegevust juhib 11-liikmeline nõukogu, mille kaheksa liiget nimetab ametisse valitsus ja ühe liikme Eesti Panga president. Majandusminister ja rahandusminister on erastamisagentuuri nõukogu liikmed ametikoha järgi.

Lisaks rahandusminister Siim Kallasele kuuluvad erastamisagentuuri nõukogusse Riigikogu liikmed

Aimar Altosaar, Liina Tõnisson, Ignar Fjuk, Tiit Tammsaar ja Meelis Paavel, Eesti Panga esindaja Tanel Ross, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juht Toomas Luman, teede- ja sideminister Toivo Jürgenson ning Tallinna endine abilinnapea Ants Leemets. Ametikoha järgi saab nõukogu liikmeks ka tõenäoliselt ülejärgmisel nädalal ametisse astuv majandusminister Henrik Hololei.

Erastamisagentuuri nõukogu liikmed nimetatakse ametisse kolmeks aastaks. Nõukogu liikme võib tagasi kutsuda teda ametisse nimetanu. Erastamisagentuuri nõukogu esimehe ja aseesimehe nimetab peaminister erastamisagentuuri nõukogu ettepanekul.

Riigivara erastamist korraldanud erastamisagentuuri tegevus lõpetatakse tänavu 1. novembril. Sellest kuupäevast lähevad erastamisagentuuri nõukogu ülesanded riigivara erastamise korraldamisel valitsusele.