Erastamisväärtpaberitega võib seega 2006. aasta 31. detsembrini endist viisi tasuda erastatava maa, eluruumide ja mitteeluruumide eest. Selleks tähtpäevaks kasutamata jäävad erastamisväärtpaberid hüvitatakse omanikele rahas erastamisväärtpaberi nimiväärtuses. Kuni 3000 krooni suurune hüvitis makstakse välja ühekordse maksega ühe aasta jooksul, sellest suurem hüvitis aga mitmekordse maksega võrdsete osadena kuni viie aasta jooksul. Alla 250 kroonise nimiväärtusega EVP-jääke ei hüvitata.

Hüvitise saamiseks tuleb esitada EVP arvet teenindavale pangale avaldus enne 2007. aasta 1. juulit. Avaldusi saab hakata esitama alates 1. jaanuarist 2007.

Erastamisväärtpabereid anti õigusvastaselt võõrandatud vara kompenseerimiseks välja 2005. aasta lõpuni. Kui isikule määratud kompensatsiooni ei jõutud selleks ajaks EVP-des välja anda, makstakse see välja rahas. Kuni 3000 krooni suurune kompensatsioon makstakse õigustatud subjekti näidatud pangakontole ühekordse maksega järgmisel aastal pärast kompensatsiooni määramise aastat, sellest suurem kompensatsioon aga mitmekordse maksega võrdsete osadena kuni viie aasta jooksul pärast kompensatsiooni määramise aastat. Avaldus kompensatsiooni rahas väljamaksmiseks tuleb esitada kompensatsiooni korralduse vastuvõtnud kohalikule omavalitsusele, näidates avaldusel pangakonto number, kuhu soovitakse kompensatsioon saada.

Kokku võib kompensatsioonide ja erastamisväärtpaberijääkide väljamaksmiseks kuluv summa rahandusministeeriumi hinnangul ulatuda 560 miljoni kroonini. Väljamaksete tegemist alustatakse 2007. aastal. Väljamakstav rahasumma on võrdne isikule määratud kompensatsiooni suurusega või EVP-jäägi nimiväärtusega. Hüvitise pangakontole kandmise kulud kannab õigustatud subjekt.

Vastuvõetud seadus pikendab ka maareformi seadusest tulenevat soodustust lapsevanematele, kes erastavad või on erastanud maad, ning kellel on sündinud laps peale 1996. aasta 7. juunit; samuti täiendavat soodustust neile, kes kasvatavad nelja last. Maaomanikul, kes on erastatava maa eest maksnud n-ö täishinna ja kelle peresse on pärast seda sündinud laps, on õigus tasutud hinnast kuni 25000 EVP-krooni erastamisväärtpaberites tagasi saada. Avaldus selleks tuleb maavanemale esitada hiljemalt 2006. aasta 1. oktoobriks. Pärast erastamisväärtpaberite kasutamise tähtaja lõppu tagastatakse enammakstud summa rahas.