Kolmapäeva õhtul "Elysee" restoranis pompöösselt oma hooaja avanud eratelejaam TV 3 laiendab tunduvalt oma tegevust. Eetris ollakse 20 tundi nädalas rohkem kui kevadel. Juurde on ostetud suur hulk uusi seriaale. Lubati kasvatada ka omatoodandut.

TV 3 hankeosakonna juhataja Taago Kõrs väitis, et sisseostetavad seriaalid saabuvad paketina, kus on vanemat ja uuemat toodangut ning erinevaid zhanreid. Nii ongi TV 3 kava mitmekesiselt kirju. Näidatakse televisiooniklassikasse kuuluvat "Benny Hilli Showd", joonisfilmi "Simpsonid", aga ka ameerika seebitööstuse uudistoodangut nagu "Bostoni kolledzh", "Hudson street". Samuti jätkatakse sentimentaalsete Ladina-Ameerika seriaalidega, millega Eesti telepublik eratelevisiooni rasketel algusaastatel ära harjutati. Siis olid need ainsad taskukohased seriaalid. Nüüd tuleb välja, et need on mänginud suurt rolli eestlase televisioonimaitse kujundamisel. TV 3 näidatavad "Leegitsev tõrvik" ja "Ristuvad teed" lasevad eestlastel kaasa elada noorukeste Mariade ja Teresade probleemidele.

Taago Kõrs väljandas uhkust "Salatoimikute" seriaali üle, sest see sari on kujunenud mitmel pool mujal maailmas paljuvaadatud kultusefilmiks. TV 3 tegijad peavad just seda seriaali oma tunnusfilmiks.

Endiselt on TV 3 kavas suur hulk madala kategooria pikki mängufilme. Filmikava lubab märulit, tulistamisi, kaklusi ja õudust, kuid väärtfilmi kohtab sel kanalil harva.

Programmi mitmekesistavad loodusseriaal "Vabana sündinud" ja dokumentaalsari "XX sajandi mõistatused". Jätkuvalt näidatakse spordivõistlusi, näiteks Vormel 1 ringrajasõite.

Kord nädalas hakkab TV 3 näitama uut eestimaist seriaali "Wabariik", mis kajastab ühes lehetoimetuses juhtuvat. Seriaali autoriteks on mitmed tuntud ajakirjanikud.

Oma tegevuse laiendamisest andis pressikonverentsil teada ka Kanal 2. Televisiooni laienemine viitab teletegijate lootustele reklaamituru kasvu osas. Eesti telejaamade prognoose vaadates peaks järeldama, et elu Eestimaal muutub lähiajal tublisti paremaks.

ANDRES LAASIK