Detsembris hüvitas selts 1 808 kahjujuhtumit ligi 44 miljoni krooni ulatuses. Aasta keskmine väljamakstav hüvitise summa oli ligi 26 000 krooni kahjujuhtumi kohta, teatas ettevõte.

Enim maksis selts läinud aastal hüvitisi kaskokindlustuses 10 649 juhtumi puhul summas 217 miljonit krooni ja liikluskindlustuses 8287 juhtumi puhul 197 miljonit krooni. Võrreldes 2006. aastaga on liikluskindlustuse hüvitiste kogusumma kasvanud ligi 25 %, kaskokindlustuse hüvitiste kogusumma on suurenenud 16%.


Varakahjusid hüvitas ERGO möödunud aastal 1332 juhtumi korral 30 miljoni krooni ulatuses. Reisikindlustuses kuulus hüvitamisele 772 juhtumit summas kuus miljonit krooni.


Läinud aastal teatati ERGOle enam kui 23 600 kahjujuhtumist, millest enamiku moodustasid kasko- ja liikluskindlustusjuhtumid.


„2007. aasta märksõnaks oli ERGO jaoks kahjukäsitluse kiirenemine ja kvaliteedi tõstmine, mida aitas saavutada uue kaasaegse kahjukäsitluskeskuse valmimine Tallinnas Tammsaare teel ning kahjumenetluse lihtsustamine. Täna lahendame 80% kahjujuhtumitest kuue päevaga, samas on oluliselt vähenenud klientide poolt kohtus vaidlustatud otsuste arv,“ kinnitas juhatuse liige Sergei Vahnitski. „Oleme võtnud eesmärgiks pakkuda kliendisõbralikku kahjukäsitlust ning muuta kindlustusteenus kliendi jaoks arusaadavamaks, et inimesed saaksid meiega suhelda ilma, et nad omaks juriidilist kõrgemat haridust või palkaks selleks endale advokaadi.”


Aasta algusest on selts kogunud kindlustusmakseid 932 miljonit krooni ehk 13,6% rohkem kui mullu. Sellest detsembris kogus ERGO Kindlustus 73 miljonit krooni.


„Ehkki läinud aastal tihenes konkurents kindlustusturul ja vahetus ERGO Eesti seltside juhtkond, säilitas ERGO oma teise positsiooni kahjukindlustusturul. Alanud aasta tuleb kindlustusturu osalistele põnev ja pingeline, sest konkurents kindlustusseltside seas teravneb veelgi ning see toob kaasa muudatused hinnapoliitikas ning seda kasumimarginaalide arvelt. See omakorda avaldab survet ka edasimüüjate vahendustasudele. Teiseks märksõnaks saab kindlustusturul terviklahenduste pakkumine. See tähendab, et järjest enam kasvavad nende seltside eelised, kes suudavad maandada nii inimese elu- kui varaga seotud riske samaaegselt ja terve elu jooksul,“ prognoosis Sergei Vahnitski.


ERGO Kindlustus AS on Eesti juhtivaid kahjukindlustusseltse, kes omab Eesti kindlustusseltside seas kõige laiemat müügivõrku ning pakub terviklikku vara kindlustamise valikut nii eraisikutele kui ettevõtetele. ERGO teenindab Eestis üle 100 000 kliendi, olles kahjukindlustusturul suuruselt teine selts. ERGO Kindlustus kuulub Saksamaa suuruselt teise ERGO Kindlustusgruppi, mis teenindab enam kui 33 miljonit klienti 25 riigis.