Käesoleva aasta esimese kuul on hüvitiste summa suurenenud aasta varasemaga võrreldes üheksa protsenti, samas kui hüvitiste arv on jäänud samaks, teatas ERGO.


Hüvitiste summa suurenemisele on mõju avaldanud ligi nelja miljoni kroonise hüvitise maksmine transportimise käigus kahjustunud kauba eest.
Teistes kindlustusliikides on summad püsinud võrreldaval tasemel möödunud aasta sama perioodiga.
Jaanuaris on liikluskindlustuse hüvitiste arv vähenenud 21 protsenti. Teisalt on üle 16 protsendi suurenenud kasko- ja reisikindlustuse hüvitiste arv.
Kindlustusmakseid kogus ERGO Kindlustus 2009. aasta jaanuaris 72 miljonit krooni, mis on 21 protsenti vähem kui 2008. aasta jaanuaris.
Maksete vähenemise põhjusteks on uute autode müügi drastiline langus ning autokasutusest loobumine säästmise eesmärgil, samuti reisimise vähenemine ning ettevõtete tegevuste lõpetamine.
„Selle aasta märksõnaks kindlustusturul on teenuse kvaliteedi tagamine kokkutõmbuva turu ja hinnasurve olukorras. Turu odavaimat kindlustust võib iga selts päeva pealt pakkuda, kuid palju keerulisem on pakkuda kvaliteetset teenust ja kahjukäsitlust. ERGO fookuses on pakkuda konkurentsivõimelist hinna ja teenuse kvaliteedi suhet, et iga õnnetusse sattunu saaks olla kindel, et hädas on tal kindlustusest abi. Ja kui kindlustuselt on vaja säästa, siis mitte kindlustusest loobudes, vaid pigem suurendades omavastust ja vaadates kriitiliselt üle kindlustusriskid,“ lausus juhatuse liige Sergei Vahnitski.
Samas vaatab kindlustussektor murelikult töötute jätkuvat lisandumist ning 14 protsendilist varguste arvu kasvu jaanuaris.
„Töötuse jätkuva suurenemise tõttu võib prognoosida lähiaastatel varguste hüppelist kasvu. Seepärast soovitan oma vara varguse vastu kindlustada. Kuid lisaks sellele tasub investeerida ka lukkudesse ja luua usalduslikud suhted naabritega, et vargust ennetada,“ lisas Vahnitski.
ERGO Kindlustus AS on Eesti juhtivaid kahjukindlustusseltse, kes pakub vara kindlustamise terviklahendust nii eraisikutele kui ettevõtetele.
ERGO teenindab Eestis üle 197 000 kliendi, olles kahjukindlustusturul suuruselt teine selts.
ERGO Kindlustus kuulub ERGO Kindlustusgruppi, mis teenindab enam kui 34 miljonit klienti 31 Euroopa ja Aasia riigis.