Käesoleva aasta kümne kuuga on ERGO Kindlustus hüvitanud kahjusid kokku 421 miljoni krooni ulatuses, mis on 9,5 % võrra rohkem kui möödunud aasta samal perioodil, teatas kindlustusselts.

Enim maksis selts oktoobris hüvitisi kaskokindlustuses 1114 juhtumi puhul summas 23,5 miljonit krooni ja liikluskindlustuses 818 juhtumi puhul 20,4 miljonit krooni. Võrreldes 2006. aasta oktoobriga on kaskokindlustuse hüvitiste kogusumma suurenenud 60% ja hüvitatud juhtumite arv 25%. Liikluskindlustuse juhtumite arv on kasvanud 2006. aasta oktoobriga võrreldes 18%.

„Kaskokindlustuse hüvitissummade kasvu taga on kiirem kahjukäsitlus ning suure kahjususega juhtumite sattumine ühte ajaperioodi. Liikluskindlustuses kasvavad jätkuvalt liikluskindlustushüvitiste arv ja summad. Kui eelmisel aastal oli keskmine kahjuhüvitis liikluskindlustuses üle 21 000 krooni, siis tänavu läheneb see juba 24 000 kroonile. Siin peegeldub inimohvritega liiklusõnnetuste arvu kasv uue „musta rekordini“ ning ravi- ja remonditeenuste kallinemine, mis on ajendanud ka seltside kahjumite tekke liikluskindlustuse müügis,“ lausus juhatuse liige Sergei Vahnitski.

Varakahjusid hüvitas ERGO oktoobris 94 juhtumi korral 4,6 miljoni krooni ulatuses. Reisikindlustuses kuulus hüvitamisele 65 juhtumit summas 424 000 krooni.

Oktoobris teatati ERGOle 1964 uuest kahjujuhtumist, millest enamiku moodustasid kasko- ja liikluskindlustusjuhtumid. Registreeritud kahjudest suurimad toimusid välismaal. Eraisikutelt ja ettevõtetelt laekus varakahjuteateid 127, mille peamised põhjustajad olid veeavariid ja vandalismijuhtumid.

Kindlustusmakseid kogus ERGO 2007. aasta oktoobris 77,8 miljonit krooni ehk 10 % rohkem kui 2006. aasta oktoobris. Aasta algusest on kindlustusselts kindlustusmakseid kogunud 779,5 miljonit krooni ehk ligi 13,9% rohkem kui eelmisel aastal sama ajaga.

„Eesti kindlustusturul on märgata jahenemise märke, mis peegeldub ka turu kasvu aeglustumises. Kui aasta algusest kasvas turg 19%, siis alates septembrist on kasv olnud neli protsenti väiksem ehk 15%. Sama tendents peegeldub ka ERGO portfelli kasvus, mis on aasta algusperioodiga võrreldes väiksem,“ lausus juhatuse liige Sergei Vahnitski.

ERGO Kindlustus AS on Eesti juhtivaid kahjukindlustusseltse, mis omab Eesti kindlustusseltside seas kõige laiemat müügivõrku ning pakub terviklikku vara kindlustamise valikut nii eraisikule kui ettevõtetele. ERGO teenindab Eestis üle 100 000 kliendi, olles 2007. aasta 6 kuu kokkuvõttes kahjukindlustusturul suuruselt teine selts 25,3 % turuosaga. ERGO Kindlustus kuulub Saksamaa suuruselt teise ERGO Kindlustusgruppi, mis teenindab enam kui 33 miljonit klienti 25 riigis.