Käesoleva aasta esimese kolme kuuga on ERGO Kindlustus hüvitanud kahjusid kokku 149 miljoni krooni ulatuses ehk 28% võrra rohkem võrreldes möödunud aasta sama perioodiga, teatas ettevõte.

Enim maksti märtsis hüvitisi kaskokindlustuses ja liikluskindlustuses, vastavalt 21 miljonit ja üle 14 miljoni krooni. Võrreldes aasta varasemaga on vähenenud märgatavalt liikluskindlustusjuhtumite arv, kuid suurenenud hüvitised. Nii on keskmine liikluskindlustushüvitis tõusnud 17 360 kroonilt 32 200 kroonini. Samuti on ligi kaks korda suurenenud kaskokahjude hüvitised.

Varakahjusid on ERGO hüvitanud märtsis 18 miljoni krooni krooni eest, mis on kuus korda enam kui aasta tagasi. Varakahjude hüvitiste hüppelise tõusu põhjuseks on aasta alguses Pärnu- ja Harjumaal möllanud tulekahjude hüvitiste väljamaksmine.

Samas on kasvanud üle 60% ka õnnetusjuhtumi hüvitiste arv ja 22% reisikindlustusjuhtumite arv. Hüvitiste summad on õnnetusjuhtumikindlustuses suurenenud 3 korda ja reisikindlustuses üle 2 korra. Õnnetusjuhtumikindlustuse hüvitisi maksis selts 53 korral enam kui 700 000 krooni eest ning reisikindlustuses 83 korral kokku 570 000 krooni eest.

Aasta algusest on selts kogunud kindlustusmakseid 248 miljonit krooni ehk 8,6% rohkem kui eelmisel aastal sama ajaga. Märtsis kogus ERGO Kindlustus kindlustusmakseid 81 miljonit krooni.

Võrreldes eelmise aasta märtsiga on enim kasvanud liikluskindlustuse maksete laekumine. Ent ligi 6% on vähenenud sõidukikindlustuse ja 10% ettevõtete varakindlustuse maksete laekumine. Märgatavalt on aeglustunud ka eraisiku varakindlustus maksete kasv: veebruaris 13% kasv on langenud 7%le.

„Nende märkide põhjal näib, et majanduse jahenemise mõjud on jõudnud ka kindlustussektorisse. Varasema arengu mootorid töötavad aeglasematel pööretel. Uute autode ostmine vähenenud eelmise aasta märtsiga 10%. Veelgi drastilisemalt, ligi 50% on vähenenud kasutatud autode esmane registreerimine. Langust näitab ka kinnisvara tehningute arv,” lausus Sergei Vahnitski.

„Ehkki majanduse jahenedes on kokkuhoid vajalik, on riskantne kokku hoida oma kindlustunde arvelt. Just rasketel ja ebakindlatel aegadel vaja end kindlustada ootamatute suurte väljaminekute vastu, mis võivad stabiilse elukorralduse või äritegevuse pea peale pöörata. Seepärast on minu soovitus: kui on lihtsad ajad, siis osta, kui on keerulised ajad, siis kindlusta,” sõnas Sergei Vahnitski.