Lõplik töökohtade vähendamise arv selgub kõigi müügistruktuuri reformi puudutavate töötajatega peetavate läbirääkimiste käigus, teatas ettevõte. Enamik 18 suletavast kontorist on praeguseks juba suletud, vahendas BNS.

Baltikumi kindlustusturul tervikuna toimuvad arengud, millega kõik seltsid peavad arvestama, ütles ERGO Baltikumi juhatuse liige Maarika Liivamägi pressiteates.

"Kliendid on muutunud teenusepakkujate suhtes nõudlikumaks, teadlikumaks ja valivamaks. Rahvusvaheliste finantsturgude madalad intressimäärad sunnivad kindlustusseltse suunama oma fookuse rohkem kindlustusriskidele. Seltsid püüavad parandada oma tehnilisi tulemusi, pöörates suuremat tähelepanu hindadele ja tegevuskuludele. Ka vaadatakse kriitilise pilguga üle nii oma kontorivõrk kui ka sisemise toimimise efektiivsus," ütles Liivamägi.

"Kevadel alustatud reformi käigus vähendasime müügiorganisatsiooni kesktaseme juhtide arvu poole võrra, lähikuul plaanime vähendada ka kontorites töötavate müügispetsialistide töökohtade arvu," ütles Liivamägi. "Oluline on liikuda personaalsema ja sisulisema kliendisuhtluse poole kanalis, mida klient eelistab.

Olgu selleks siis kontor, telefon või nõustamine üle veebi. Meie tänane müügivõrk on ajale mõnevõrra jalgu jäänud. Kontorisse jõuab kliente järjest vähem, enamjaolt pöördutakse kontorisse keerukamatele juhtumitele lahenduse saamiseks."

Kõigis Baltimaades tegutsevas Ergo Insurance SE-s on kokku 389 põhikohaga töötajat, seltsil on Baltimaades üle 450 000 kliendi. Selts kuulub edasikindlustuskontsernile Munich Re enamusomanduses olevale Ergo kindlustusgrupile.