Seni kuulus ERGOle Leedu suuruselt teine kahjukindlustusselts Drauda, kuid koos Preventa ostuga kuulub ERGOle rohkem kui 20 protsenti Leedu kindlustusturust. Drauda turuosa on Leedus 13,5 protsenti ja Preventa osa 6,9 protsenti, teatas BICO-LEKS Kindlustuse AS ETAle.

Preventa kogus kindlustusmakseid eelmisel aastal 7,6 miljonit eurot ehk ligi 118,6 miljonit krooni.

Preventa, mille tegevuse raskuskeskmeks on suure kasumlikkusega erakliendiäri ja millel on tihe müügivõrk, sobib ERGO strateegiaga suurepäraselt kokku, ütles Hans Ufer, kes vastutab ERGO juhatuses äritegevuse eest välismaal.

Leedu kindlustusturul tegutseb 30 kindlustusseltsi kogukäibega 96 miljonit eurot. Enam kui poole Preventa kogutud maksete mahust moodustasid möödunud aastal maksed sõidukikindlustuse eest.

Kohustusliku liikluskindlustuse kehtestamisega Leedus järgmisel aastal avanevad Leedu kindlustusturul uued võimalused. Praegu moodustab Preventa eraklientide kindlustusest 14 protsenti varakindlustus ja 11 protsenti ravikindlustus.

ERGO Europa, mis on üks osa Saksamaa suuruselt teisest kindlustusgrupist ERGO, omab kindlustusseltse kõigis Balti riikides. ERGO Kindlustusgrupp on Balti riikides suurim kindlustuskontsern.

BICO-LEKS Kindlustuses on ERGO Europa osalus 99 protsenti.