"Jaamade tootmise mahu kasvamine on olnud eesmärk ja see on toimunud plaanipäraselt," ütles Ericsson Eesti AS-i juhatuse esimees Veiko Sepp BNS-ile.

"Eks see sõltub kõigepealt meie klientide tellimustest, kuid lairibavõrkude seadmete nõudlus on kõrgel ja see lubab optimistlikult tulevikku vaadata."

"Kindlasti oleme oma panuse andnud Eesti ekspordi kasvu," märkis Sepp. Tootmismahu numbrilist suurust ettevõte praegu avaldada ei soovi.

Ericsson käivitas oma Tallinna tehases 4G andmeside võrguseadmete tootmise mais, jõudes täismahus tootmiseni augustis. Ericsson võttis endise Elcoteqi Tallinna tehase üle 2009. aasta suvel.

Suure osa 4G seadmetest viib Ericsson Eestist välja, kuid osa jääb ka kohalikule turule. Üheks Ericssoni 4G seadmete ostjaks on EMT. Detsembri keskpaigas Eesti esimese 4G võrgu avanud EMT on teatanud, et loodab järgmisel aastal jõuda 100 4G tugijaama rajamiseni. Kuue aastaga on EMT lubanud rajada 1950 tugijaama. Ericssoni seadmete kõrval kasutab EMT ka Nokia Siemens Networki toodangut.

Statistikaameti teisipäevase teate järgi kasvas Eestist kaupade eksport tänavu oktoobris võrreldes mullu sama kuuga jooksevhindades 47 protsenti. Eksport Rootsi kerkis 2,2 korda, peamiselt elektrimasinate ja seadmete väljaveo kasvu tõttu.

Majandusministeerium märkis oma kommentaaris, et oktoobris olid ekspordi osas jätkuvalt kiireima, ligi kahekordse aastakasvuga masinad ja seadmed. Kasvu vedasid endiselt mobiilsideseadmed, samas võrdlusbaas eelneva aasta sama perioodiga praktiliselt puudub, sest alles sel aastal hakati Eestis kokku panema uusi kõrgema lisandväärtusega tooteid.